Lekker  Ongedwongen    Gezellig  Onderweg
CONTACTFORMULIER » HOME » Sinderen info

WEEKEND SINDEREN

Bekijk en luister naar het filmpje dat 5 jaar geleden is opgenomen.

Kunnen jullie het dialect in het filmpje verstaan en begrijpen?

Dan is dit opluchtspel beslist een aanrader.


Openluchtspel "Rimpelingen" Michelts bos Sinderen

vrijdag 29 juni t/m zondag 1 juli

Vanaf vrijdag 29 juni t/m 1 juli nodigen we jullie uit voor een weekend op een camping in Sinderen. Vanaf deze camping willen we dan op zaterdagavond 30 juni samen  het openluchtspel bezoeken dat gehouden wordt op circa 800 meter van de camping.

Het openluchtspel is in het Achterhoeks dialect maar naar onze mening ook voor de meeste nederlanders goed te volgen.

Dit weekend sluit aan op het fietsweekend in Winterswijk en dus kan prima in combinatie  bezocht worden.

Heb je interesse meld je dan zo spoedig mogelijk aan en wel tot uiterlijk 12 april via het onderstaand aanmeldformulier.

Wij zorgen dan voor het bespreken van de camping en het reserveren van de kaarten voor de voorstelling.

Kaarten kosten €15,- p/p        -     Camping €17,50 p/n

 

coördinatie Gerda en John     

Meer informatie:

Website van de toneelvereniging 't Buurtschap Sinderen  KLIK HIER

't Buurtschap op Facebook KLIK HIER

Verdere mogelijkheden tijdens dit weekend volgen.

   

Over: Rimpelingen (openluchtspel 2018)

"Rimpelingen" (geschreven door Jan Freriks) speelt in de jaren direct na de Tweede Wereldoorlog en laat ons kennis maken met een plattelandsdorp uit onze eigen Achterhoekse omgeving.

Er is een dorpskroeg waar de nieuwtjes van alledag, maar ook de beladen onderwerpen aan de orde komen. Er is een veelbelovende ontluikende liefde die door de recente geschiedenis aan het wankelen wordt gebracht. Er zijn vriendschappen, waar geen wereldoorlog vat op krijgt. En er komen onfrisse zaken boven water, die om een standpunt roepen en waar niemand zich aan kan onttrekken...

Ouders die hun kinderen zien opgroeien en hun hart vasthouden...
Kinderen die zich losmaken van hun ouders, maar ze toch nog steeds zo nodig hebben.
Mensen die een prachtige nieuwe toekomst tegemoet gaan, maar hun verleden onvermijdelijk met zich meenemen.
Een verhaal, soms bitterzoet, soms bittere ernst en vaak met een ontroerende lach...


Aanmeldformulier weekend Sinderen

GESCHIEDENIS

Hooggeëerd publiek!

Onze club, Toneelgezelschap ’t Buurtschap”, vierde in 2013 haar 30-jarig bestaan!

Op initiatief van Ali Groot Nibbelink werd destijds door Sinderens Belang middels een advertentie gepolst of er belangstelling bestond voor het oprichten van een toneelgezelschap. 

En dat was er! Maar liefst 17 belangstellenden meldden zich aan en in juni 1983 vond de oprichtingsvergadering plaats. Ali werd zelf meteen tot voorzitter gebombardeerd. Ze werd terzijde gestaan door Koos de Jong en Joop Lammers. Van deze leden van het eerste uur zijn er nu nog steeds 13 lid. Maar we hebben er in de loop der jaren veel waardevolle leden bij gekregen. Vooral de oprichting van de jeugdafdeling ('t Kinderspöl) bleek en gouden greep. Zo konden en kunnen we altijd beschikken over jonge aanwas!

In december 1983 speelden we onze eerste voorstelling: Boer’n op vrijerstoer’n. Wat was alles spannend en nieuw voor ons! Het oude Buurtschapshuis barstte haast uit zijn voegen, zoveel belangstelling was er! Vanaf dat moment waren we niet meer te houden, we hadden de smaak echt te pakken. De Oranjevereniging vroeg ons de jaarlijkse toneelavonden voor het Sinderens Feest te verzorgen, en zo brachten we elk jaar twee nieuwe stukken op de planken, die we ieder een flink aantal keren speelden Ja, we gingen ook “de boer op”. Alle decors en verdere “prottel”werden vervoerd in de vrachtwagen van de firma Kromkamp. Pas veel later kregen we een eigen vrachtwagen. Wat hebben we veel afgesjouwd! Toneel afbreken, inladen, vervoeren, uitladen, opbouwen, schminken, spelen, afschminken, afbreken, inladen, vervoeren en uitladen. Dat was en is het programma voor een avondje”uitspelen”. Veel werk, maar we doen het nog steeds met plezier. 64 producties hebben we inmiddels gespeeld met 397 voorstellingen (de voorstellingen van 't Kinderspöl niet meegerekend). Veel genres hebben we op de planken gebracht.

Een stuk met een lach en een traan, een komedie, maar ook het serieuzere werk schromen we niet.  "Het dagboek van Anne Frank" mag gezien worden als één van onze hoogtepunten. Ook "Sil de strandjutter", "Het huis van licht en schaduw", "De muizenval", "Kees de konijnenkoopman", "De zomer van '45" en "De Jantjes" waren bijzonder.

Toen we tien jaar bestonden zeiden we “laten we eens iets anders doen”. Het werd een openluchtspel: "Bi'j ons an de grenze". Met een aantal leden gingen we op zoek naar een locatie. Ons oog viel op het “Michelts Bosken”, het mooiste plekje van Sinderen. Theo en Jeanine van de Michelt waren direct enthousiast en Theo kreeg zelfs een rol als smokkelaar. Dat hij een keer vergat op te komen werd hem direct vergeven. Ook Kluifje, de driepotige hond van de Michelt besloot mee te spelen.

“Bi’j ons an de grenze”werd een daverend succes en een traditie was geboren: elke 5 jaar een openluchtspel! In 2013 brachten we wederom een openluchtspel op de planken, "Het beloofde land". Het was een enorm succes, alle voorstellingen waren in mum van tijd uitverkocht. Op dit moment zijn we al weer bezig met ons openluchtspel dat in de zomer van 2018 ten tonele gebracht zal worden. Altijd weer een enorme uitdaging. We hopen u nog vaak te gaan zien. Zonder publiek geen toneelgezelschap 't Buurtschap...