Lekker  Ongedwongen    Gezellig  Onderweg

Meer Harlingen zie ook: 

Harlingen, dé haven van 2014

Een bezoek aan Harlingen is altijd de moeite waard. De bijzondere combinatie van scheepvaarttraditie en cultureel erfgoed biedt veel activiteiten en bezienswaardigheden om van te genieten. Veelzijdigheid en gezelligheid. Dat kenmerkt Harlingen. Wilt u tijdens de Harlingen Tall Ships Races Sail Experience wat langer in onze mooie stad verblijven? Maak dan tijdig uw reserveringen, want dat het druk gaat worden, is zeker.

Trots

Harlingers zijn trots op hun stad en daar hebben ze alle redenen voor. De ligging aan de Waddenzee, die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, is uniek. De zeehaven, met haar eigen vissersvloot, verleent de stad die bijzondere sfeer van ‘vergezichten en verlangen’, die zo onlosmakelijk met scheepvaart verbonden is. De gezellige binnenhavens staan hoog in aanzien bij waterrecreanten; de ‘Bruine Vloot’ van Harlingen is wereldberoemd. En dagelijks is het een komen en gaan van eilandbezoekers die dankbaar gebruikmaken van het veer naar Vlieland en Terschelling.

Hollands Glorie in Fryslân

Maar laten we vooral ook landinwaarts gaan… Nergens in Europa vindt u op een vergelijkbaar aantal vierkante meters zoveel met zorg gerestaureerde monumenten. Parmantige pakhuizen en rijk geornamenteerde patriciërs-woningen herinneren aan een levendig handelsverleden. Grachten en bruggetjes weerspiegelen Hollands Glorie. Zee, zeilsport, cultureel erfgoed. Maar ook: een bruisend winkelgebied, leuke markten, originele galerieën, fijne horecagelegenheden en een superactieve eigen fanfare. U vindt het in Harlingen.