Lekker  Ongedwongen    Gezellig  Onderweg

http://www.flaeijel.frl/flaeijel-2015/nieuws/

Tentfeest

Ouderwetse gezelligheid speelt op het Flaeijelfeest een hele belangrijke rol. De feesttent is een ware ontmoetingsplaats van inwoners en ex-inwoners uit de regio. Ook andere belangstellenden (de vrienden van het Flaeijelfeest) komen elk jaar weer naar Nieuwehorne om een echt gezellig tentfeest mee te maken. Op  donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond is de feesttent gevuld met feestende swingende mensen.

Voordat vrijdagavond de feesttent open gaat, kan iedereen, jong en oud, genieten van het grote en prachtige vuurwerkspektakel. Dit is altijd gratis toegankelijk en start om 21.00 uur.

Zaterdagmiddag tijdens het Flaeijelfeest, kunt u er terecht voor een praatje, het nuttigen van een maaltijd bruine bonen met spek, een kopje koffie of aan ander drankje. Natuurlijk kunt u deze middag ook genieten van diverse optredens in de tent, waaronder de Stuyvesant Sailors uit Wolvega, Griet Wiersma en Butterfly. Vanaf 17.00 uur sluit Jelle B buiten in de muziektent de middag af. Even bijkomen van al dat moois op Landgoed De Horne.

Programma

Muziekprogramma Flaeijelfeest: grootser dan ooit!

familie_kazan_1_grootVan 24 tot 26 september staat Nieuwehorne op zijn kop. Het dorp, dat vlakbij Heerenveen ligt, viert dan het jaarlijkse dorpsevenement het Flaeijelfeest. Centraal op dit feest staan de vier kilometer lange boerenoptocht die zaterdagochtend door Oude- en Nieuwehorne rijdt en de activiteiten op Landgoed De Horne. Een dag uit het verleden anno 1920! Maar ook de gezellige feestavonden mogen natuurlijk niet ontbreken.

Het Flaeijelfeest begint op donderdag 24 september om 19.30 uur met de theatershow ‘Kazàn, the amazing magic family!’ Naast vader Hans Kazàn zullen ook internationaal succesvolle illusionisten Oscar, Renzo & Mara Kazàn belangrijke bijdragen leveren. Plezier voor jong en oud! Vanaf 20.30 uur speelt het duo Weima en Van der Werf. Om 22.30 is het een klein beetje Limburg in Nieuwehorne. Dan zal Rowwen Hèze het dak van de tent afblazen.

Op de vrijdagavond van het Flaeijelfeest zullen klinkende namen als Vangrail, Nick en Simon en One Two Trio het podium beklimmen. Vangrail is een vertrouwde naam op het Flaeijelfeest en was jarenlang vaste prik op het programma. Nick en Simon stonden vijf jaar geleden al eens op het Flaeijelfeest podium. Beide bands zijn in tussentijd enorm gegroeid in populariteit! Op het buitenpodium is de band Ca$hback deze avond te gast. Deze 4 jongens uit Oldeholtpade zijn winnaar van de Flaeijeltrials en hebben daardoor een plekje op het Flaeijel podium bemachtigd. Voorafgaand aan dit muziekfeest is om 21.00 uur een gratis vuurwerkshow op het Flaeijelterrein.

Zaterdagmiddag is er in de feesttent en op het buitenpodium ook genoeg te zien en te horen. Met optredens van Butterfly, Griet Wiersma en De Stuyvesant Sailors is er voor iedereen wat wils. Vanaf 17.00 uur staat Jelle B op het buitenpodium. Deze Dokkumse zanger/gitarist is een echte rasmuzikant en zorgt voor de juiste sfeer aan het einde van de Flaeijelfeestdag.

Zaterdagavond wordt een energieke afsluiting van het Flaeijelfeest met De Coronas en The Young Beethoven. De Coronas maken niet zomaar muziek, maar Stand-up Pop: muziek met een vleugje cabaret. De zeven multi-talenten spelen namelijk alles, maar hebben het publiek als voornaamste instrument. Verzoeknummers worden met vocale én fysieke acrobatiek gespeeld. The Young Beethoven is een band vol jonge honden, maar muzikale zwaargewichten. The Young Beethoven has The Magic, en die ga je zien, horen en voelen!

Rowwen Hèze op 24 september!

Het is was voor de organisatie een Kwestie van Geduld, maar eindelijk is het zover. Het wordt op donderdag 24 september Zonnig in het zuiden van Nieuwehorne, want de Limburgse band Rowwen Hèze komt naar het Flaeijelfeest! Vrijdag 25 september staat de band Vangrail op het podium en het complete muziekprogramma wordt later deze maand bekend gemaakt.

39e editie Flaeijelfeest
Sinds een aantal maanden zijn er al vele vrijwilligers actief rondom de planning, programmering en invulling van de 39e editie van het Frysk Kultuer Histoarysk Evenemint. Op de laatste zaterdag van september bezoeken ruim 25.000 mensen de boerenoptocht en het openluchtmuseum in bedrijf. Echter, het muziekprogramma begint al op donderdag en wordt dit jaar o.a. ingevuld door Rowwen Hèze. Deze succesband uit Limburg is nog niet eerder op het Flaeijelfeest verschenen.

30 jaar Rowwen Hèze – ze Blieve Loepe!
De muziek van Rowwen Hèze kenmerkt zich door opzwepende folk-invloeden zoals Tex-Mex en Polka en varieert tot aan gevoelige ballads. De band heeft vele grote hits op hun naam staan, waaronder ‘Bestel Mar’, ’t Roeie Klied’, ‘Auto Vliegtuug,’ ‘De Neus Umhoeg’ en ‘Limburg’. Naast festivals zoals Pinkpop, Lowlands, Concert at Sea, Parkpop (Den Haag) en het Deense Roskilde spelen zij steevast het dak eraf bij De Vrienden Van Amstel Live. Dit jaar bestaat de band 30 jaar en brengen zij iedere maand een gratis nieuwe single uit.

De organisatie van het Flaeijelfeest is erg trots op het contracteren van deze grote naam, aldus Jan Stelma. “We hebben al meerdere jaren intern gesproken over Rowwen Hèze. Dit keer was het “in stik bûter yn ‘e brij”, te meer met het 30 jarig jubileum van de mannen. Op donderdag 24 september openen we de 39e editie van het Flaeijelfeest en dit kunnen we niet beter doen dan nu!

Kaartverkoop zal starten op 1 september via de voorverkoopadressen en via www.flaeijel.frl”.