Lekker  Ongedwongen    Gezellig  Onderweg
HOME » VERSLAG Freienfels 2013
vrijdag-zaterdag-zondag 19-20-21 april
 
 
De rit naar Freienfels

 
(verslag Tinus & Truus)

Vrijdag 19 april 

Wij, Tinus en Truus, zijn onze vakantiereis vrijdags begonnen.Tinus heeft al heel lang zin om naar de Ritterspiele te gaan en nu gaat het er eindelijk van komen.
De eerste plaats die we aandoen is Rhede waar John en Gerda, en Peter en Nel ook al komen. Helaas regende het. Na het avondeten met zijn allen nog wat gedronken en vervolgens naar bed in onze camper op de overnachtingsplek.

Kirmesplatz Kettelerstrasse 46414 Rhede

 
 
Zaterdag 20 april 
Met z’n zessen hebben we zaterdag het plaatsje bekeken waar de burgemeester op z’n fiets ons de weg heeft gewezen naar de plaatselijke chocoladefabriek.


 
Helaas draaide de fabriek die dag niet, begrijpelijk want het was zaterdag! Maar we konden er wel koffie krijgen met, hoe kan het ook anders, overheerlijke bonbons.


 
In de loop van de dag naar Dulmen-Hausdulmen gereden met een tussenstop bij de wilde paarden van Dulmen. We troffen het want er stond een flinke kudde die we konden bewonderen. 

 
Opmerkelijk dat de geboortegolf van de veulentjes door de kou al 3 weken
verlaat was. Tinus genoot van de mooie ritjes en alle gezelligheid met elkaar. Zijn vakantie kon toen al niet meer stuk. 

Zaterdagavond in Hausdülmen
Tegen 17.00 uur kwamen we aan in Hausdülmen waar Aad en Henny al aan-wezig waren. Na de koffie en het avondeten bezochten Aad & Henny, Gerda & John en Peter & Nel de kroeg naast onze camperplek, waar het een gezeligge boel werd.
 
     
Overnachting  

        Op de camperplek in                        Hausdülmen
   
Zondag 21 april

Fietstocht rond de Silberseeën
 Zondag een fietstocht gemaakt rond een meer op fietsen met en zonder  trapondersteuning. Het meer was te klein of het rondje dat we gefietst
 hebben te groot, want we hebben het meer nooit gezien.
   
   

 

 Terug bij de campers waren inmiddels ook Mia & Hennie, Rob & Janny  gearriveerd. Ook Annie en Rein die zaterdag pech kregen met hun  camper  en naar een garage in Isselburg zijn gesleept zijn er. Een broer  van Gerda  die daar toevallig in de buurt woont, was zo aardig om ze die  avond op te  halen zodat we gezellig met z’n allen konden eten in de St.  Mauritius  Stube in het dorp.

  Helaas konden we geen afzakkertje meer halen in het kroegje naast de  overnachtingsplek, deze was dicht. (waarschijnlijk wegens rijkdom.) 

Overnachten op de overnachtingsplek:

Sandstrasse

8249 Dülmen