Lekker  Ongedwongen    Gezellig  Onderweg
HOME » Tips algemeen 2017-2018

TIPS ALGEMEEN

"misschien ook iets om met meerdere reisgenoten naar toe te gaan"

Zoek je nog iets om in december naar toe te gaan?

Hier enkele tips.

Heb je ook een leuke tip voor de wintermaanden?  Geef het dan door:

Kerstmarkt in Natuurpark Lelystad

Een sfeervol dagje uit voor het hele gezin.

De kerstmarkt in Natuurpark Lelystad is uitgegroeid tot een traditioneel familie-uitje in Flevoland. Voor de twaalfde keer organiseert Het Flevo-landschap de meest sfeervolle en gezelligste kerstmarkt van Flevoland in Natuurpark Lelystad, met dit jaar meer dan 100 kramen. Zien wij u op zaterdag 16 december tussen 14.00 en 20.00 uur?

Vuurkorven, kerstmuziek en een lichtjesroute door het park… het is er allemaal. Bent u op zoek naar een bijzonder kerstcadeau, iets leuks voor in huis of een mooi streekproduct; zoals boerenkaas, stoofperen of heerlijke jam? Neem voldoende contant geld mee want op de kerstmarkt kunt u uw hart ophalen. Uiteraard ontbreken ook warme chocolademelk en erwtensoep niet. Of proef een van de andere lekkernijen die verkrijgbaar zijn. Veel verenigingen en stichtingen zijn aanwezig om hun producten te verkopen, dus u steunt meteen een goed doel met uw aankopen. 

Op het podium zijn de gehele dag diverse optredens om u al volledig in de kerststemming te brengen! 

De toegang (vanaf 2 jaar) is €2,- (contant) en parkeren is alleen mogelijk bij Lelystad Airport (gratis) vanaf daar rijden er non-stop bussen.

0 stemmen

Kerstmarkt in Natuurpark Lelystad lijkt me een leuk evenement.

Dickensfestijn 2017
zaterdag 16 en zondag 17 december van 11 tot 17 uur

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het historische Bergkwartier van Deventer. Op zaterdag 16 en zondag 17 december komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Kortom: volop theater en muziek!

Het Dickens Festijn is beide dagen van 11.00-17.00 uur en wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers. De toegang tot het Dickens Festijn is gratis. Wel dient er rekening te worden gehouden met een wachttijd bij de ingang die kan oplopen tot 1,5 uur. Toegang is alleen mogelijk via de Keizerstraat (t.h.v. de Schouwburg). Bezoekers worden vanaf hier naar de ingang (t.h.v. de Walstraat) geleid. Het Bergkwartier is gelegen in het centrum van Deventer. Het festijn vindt plaats in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Bergkerkplein, Roggestraat, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat.

De geuren van punch en gepofte kastanjes, huizenhoge kerstbomen en prachtig gerestaureerde panden vormen hierbij het decor.

Het Dickensfestijn lijkt me een leuk evenement.

0 stemmen

Kerstmarkt Wezup

In het Drentse Wezup, een schilderachtig dorpje tussen Emmen en Westerbork, is elk jaar een unieke kerstmarkt langs vele oude boerderijen en schuren. In 2017 is dit op 8, 9 en 10 december.

Ook dit jaar vind in Wezup weer de jaarlijkse kerstmarkt plaats.

Bewoners van de eeuwenoude boerderijen aan het Westeine

en de Wezuperstraat, stellen hun schuren beschikbaar voor deze prachtige markt.
S’avonds wordt de route langs alle boerderijen prachtig verlicht

met honderden waxinelichtjes. Naast de aanwezige 60 kramen zal er ook

live muziek en ander vermaak aanwezig zijn op straat.

Ook zal er voor betaalbare prijzen warme hapjes en drankjes te koop zijn.

 

De kerstmarkt van Wezup begon in 1990, dit jaar is het inmiddels de 27e editie.

De kerstmarkt trekt elk jaar duizenden bezoekers. Niet alleen uit ons land maar ook

velen uit de Duitse grensstreek. De markt wordt gehouden in de vaak eeuwenoude boerderijen. Zie je het al voor je? Nostalgische klinkerstraatjes, boerderijen met rietgedekte daken… een ouderwetse kerstsfeer dus. ’s Avonds verlichten honderden waxinelichtjes de route en creëren een sprookjesachtige sfeer.

De toegang is gratis en er is voldoende gratis parkeergelegenheid. De kerstmarkt van Wezup is een gezellige middag / avond uit voor het hele gezin! In de schuren van de deelnemende boerderijen zijn allerhande artikelen te koop; van kerstartikelen tot verzorgingsproducten.

Er staan vele standhouders ingeschreven! De ijsvereniging en de dorpsvereniging serveren warme hapjes en drankjes tegen betaalbare prijzen. In het hele dorp worden dezer dagen de bekende knieperties gebakken. Wees dus welkom op de kerstmarkt in Wezup!

  • Vrijdag 8 december 2017      19.00 - 23.50 uur
  • Zaterdag 9 december 2017   14.00 - 23.50 uur
  • Zondag 10 december 2017    11.00 - 23.50 uur

Camperplekken ? Wie het weet mag reageren! 

Kerstmarkt Wezup lijkt me een leuk evenement.

0 stemmen

Kerstmarkt Bocholt 2017 - 2018

 

Bocholt ligt op slechts een uurtje rijden vanaf Enschede. Je bent er dus zo! De kerstmarkt is nostalgisch en zeer gezellig. De kraampjes zijn knus en gemoedelijk. Een aanrader als u van een wat kleinere kerstmarkt houdt.

Waarom de kerstmarkt van Bocholt?

  • Kleine zeer gezellige en sfeervolle kerstmarkt
  • Net over de grens in de Achterhoek
  • Alles op loopafstand
  • Bocholt heeft meerdere camperplekken

Datum Kerstmarkt Bocholt

28 november - 23 december 2017 
Openingstijden
dagelijks 
12:00 - 22:00 uur

Meer informatie over de kerstmarkt van Bocholt

Bocholt ligt in Noordrijn Westfalen en heeft ruim 70.000 inwoners. Het ligt niet ver van de Nederlandse grens. De kerstmarkt trekt dan ook vaak veel bezoekers uit de Achterhoek. De kerstmarkt van Bocholt wordt gehouden bij het stadhuis. De markt is niet heel groot maar wel gezellig.

Tourist-Information:

Tourist-Info Bocholt 
Europaplatz 26-28
46399 Bocholt
(0 28 71) 50 44 fon
(0 28 71) 18 59 27 fax
www.bocholt.de

De kerstmarkt van Bocholt lijkt me een leuk evenement.

1 stem