Lekker  Ongedwongen    Gezellig  Onderweg
HOME » DIT WAS GROENLO

De Slag om Grolle

17 t/m 20 oktober

 

Coordinatie: John & Gerda, Aad en Henny & Herman & Leida

 

 

 

aansluitend aan dit evenement

vanaf zondag 20 oktober een tour door Overijsel die eindigt op

vrijdagochtend 25 oktober in Otterlo (of in de omgeving)

Organisatie en coördinatie Arjan & Els, Gerberant Monique Klaas & Ine

 

Vervolgens start hierna het evaluatieweekend in Otterlo

met op zaterdg de evaluatievergadering.

Slag om Grolle 2017 wederom groot succes

 
 
22 oktober 2017
De organisatie van de Slag om Grolle kijkt terug op een zeer geslaagde zesde editie van het evenement. Zo’n 30.000 bezoekers bezochten dit jaar Groenlo om de herovering van Prins Frederik Hendrik op de Spanjaarden mee te beleven. Een groot deel van de bezoekers kwam van over de Duitse grens.

 

Record aantal re-enactors
Een record aantal van 1600 re-enactors uit 15 verschillende landen vocht mee op het slagveld. Ook in de binnenstad deed een ongekend aantal groepen uit Groenlo en omgeving mee. De zon liet zich geregeld zien, waardoor de straten van Grolle vol stroomden met rondstruinende bezoekers, die onder het genot van een hapje en een drankje genoten van de authentieke sfeer.

Het evenement kon rekenen op een grote belangstelling van de nationale pers. Mede dankzij items in het NOS acht uur Journaal, Goedemorgen Nederland, Editie NL en Omroep Max en de uitgebreide aandacht in nationale kranten, wisten bezoekers vanuit heel Nederland Groenlo te vinden. Daarnaast nam het aantal Duitse bezoekers flink toe.

Inwoners en vrijwilligers
Naast de 1600 re-enactors van over de hele wereld, kon de organisatie rekenen op de hulp van ruim 1700 vrijwilligers uit Groenlo en omstreken. Zij beelden het verhaal van de Slag om Grolle in de binnenstad uit en hielpen bij alle kassapunten, afsluitingen, parkeren en verrichtten vele hand- en spandiensten. De organisatie wil iedereen dan ook enorm bedanken.

Kijk voor de vele sfeerbeelden op www.facebook.com/slagomgrolle.

 
Met vriendelijke groet,                  
Namens de organisatie van de Slag om Grolle