Lekker  Ongedwongen    Gezellig  Onderweg
HOME » Steengroeve Winterswijk 2019

Concert in de Steengroeve 2019

in Winterswijk

            Coördinatie: Kees en Nel Wedda - John en Gerda Roes

 

Die Zauberflöte
Het Steengroevetheater nodigt je uit om, 30 jaar na de eerste opvoering van

     Die Zauberflöte door de Juniorkamer in de groeve, (opnieuw) te genieten van dit meesterwerk van Mozart. Deze keer in een gloednieuwe, Nederlandse versie!

Magisch meesterwerk voor iedereen

Voorzitter Dirk Willink: “Met deze bewerking van Die Zauberflöte voor het Steengroevetheater respecteren we uiteraard het origineel. We maken echter wel gebruik van de mogelijkheden van nu. Hiermee bewijst deze opera zich straks opnieuw als spectaculair singspiel voor zowel kenners als leken. Onze voorzitter wil verder graag kwijt dat in deze variant de meest verrassende muzikale opvattingen van het origineel voorbijkomen, uitgevoerd door een groots symfonieorkest, maar ook met andere muzikanten.

“Dat maakt dat deze, speciaal voor De Steengroeve geschreven bewerking, zich ontpopt tot een magisch meesterwerk voor iedereen”, aldus Willink. De voorstelling van 30 jaar geleden in de “Staatsbosbeheer groeve” was de aanzet voor de start van het Steengroeve Theater Winterswijk dat alweer haar achtste editie kent in 2019.


Praktische info

Kaartprijs 

zaterdag 10 augustus € 45,-.

Parkeertickets € 5,-. (indien nodig) fietsen gratis parkeren

Bij alle voorstellingen is een beperkt aantal dinerkaarten beschikbaar.

Entreeprijs diner € 49,50 (inclusief consumpties).

Reserveren voor dinerkaarten moet je zelf regelen via Theater De Storm. Dit kan 24 uur per dag via www.theaterdestorm.nl/steengroeve of bij de theaterkassa (di. t/m vr. tussen 10u en 13u).
Telefoon: 0543-519285.

 

------------------

Heb je zin om nog meer info tot je te nemen? Lees dan gerust ook de tekst hieronder!

"Daal deze zomer opnieuw af in de mysterieuze steengroeve voor een bombastische theaterbeleving. Meer dan 300 (regionale) musici, dansers en artiesten, nemen u letterlijk mee naar een wonderlijke wereld in een uitzonderlijk decor. Hier trakteren zij u, 30 jaar na de eerste opvoering in de groeve, op een gloednieuwe versie van Mozart’s Meesterwerk."

Het Steengroevetheater presenteert dan ook:

Die Zauberflöte
Een magisch meesterwerk voor iédereen

Het ruigste openluchttheater van Nederland is uniek door haar rotsachtige landschap en prachtige akoestiek. Deze entourage versterkt de bijzondere en eigentijdse versie van ‘Die Zauberflöte’. De eerste wonderschone tonen van het grootse symfonie-orkest (die klinken na een ander stelletje muzikanten) trekken je mee naar een fascinerende wereld. Een wereld in een onvoorspelbare setting met teerbeminden, tradities en tovenarij. Een wereld waarin de betoverend mooie groeve de strijd aangaat met de duistere Koningin van de Nacht. Een wereld in een onaardse ambiance die je doet verbazen en verwonderen, maar bovenal laat genieten…

Deze, speciaal voor de steengroeve bewerkte, Nederlandse versie van ‘Die Zauberflöte’ respecteert het origineel en maakt volop gebruik van alle (technische) mogelijkheden van nú. U ziet prachtige visuals, een indrukwekkend lichtplan en hoort de meest verrassende muzikale opvattingen. Dit maakt deze versie van Mozart’s Meesterwerk tot een sprankelend feest voor iedereen: Na komm und rock me Amadeus!

Regie: Jasper Korving
Muzikale leiding: Gerben Kruisselbrink
Choreografie: Tim Aafjes